Lidija Kralj

Profesionalna učiteljica, po zvanju, zanimanju i unutarnjoj motivaciji. Sve što naučim dijelim s kolegama, učenicima i svima koje zanima. Uspješnost poučavanja otkrivam u kombiniranju stvarnog i virtualnog svijeta; od kule za princezu do društvenih mreža.

Urednica digitalnog časopisa “Pogled kroz prozor” i portala ucitelji.hr.
eTwinning ambasadorica za Hrvatsku i voditeljica projekta “Sigurnost djece na internetu”   i ENABLE. Dvadeset pet godina predavala sam matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec, a 2016. pridružila sam se Algebrinom timu kao Savjetnica za obrazovanje i autorica programa Algebrine Digitalne akademije. Microsoft Innovative Educator Expert i Microsoft Certified Educator, članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje te stručnjakinja u radnim skupinama za izradu kurikuluma Informatike i međupredmetne teme IKT u obrazovanju.

Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole, nekoliko edukativnih, multimedijskih programa za učenje matematike te online tečaja “Logo – online učenje programiranja”. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise i konferencije.

Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Radove o e-learningu, sigurnosti na internetu, međunarodnim projektima i raznim primjenama obrazovnih tehnologija prezentirala sam na puno domaćih i međunarodnih konferencija i skupova.
Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.

Previše vremena provodim na internetu pa ćete me lakše pronaći online nego offline. Najbrže, elektroničkom poštom lidija.kralj at ucitelji.hr ili Twitterom @LidijaKralj

E-portfolio

Sve napisano predstavlja moje stavove i mišljenja i ne odražava stavove institucija s kojima surađujem.

Objavljeni članci dostupni su za daljnje korištenje pod Creative Commons licencom: Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Hrvatska    (CC BY-NC-ND 3.0) uz obaveznu poveznicu na originalnu objavu.