Lidija Kralj

Profesionalna učiteljica, po zvanju, zanimanju i unutarnjoj motivaciji. Sve što naučim dijelim s kolegama, učenicima i svima koje zanima. Uspješnost poučavanja otkrivam u kombiniranju stvarnog i virtualnog svijeta; od kule za princezu do društvenih mreža.

e-Learning menadžer, voditeljica projekata i timova, savjetnica za obrazovanje te profesorica matematike i informatike s tridesetogodišnjim iskustvom. Od 2017. do 2020. bila sam pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja te vodila kurikularnu reformu i niz nacionalnih i internacionalnih projekata. Od 2015. godine radila sam na izradi kurikuluma osnovnoškolskog obrazovanja, međupredmetne teme Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije te nastavnog predmeta Informatike. Sedam godina bila sam eTwinning ambasadorica, a sigurnijim i boljim internetom za djecu bavim se od 2008.

Članica sam nekoliko radnih skupina EU, između ostalih Radne skupine za digitalno obrazovanje, učenje, poučavanje i vrednovanje (DELTA, DG EAC) i Stručne radne skupine za sigurniji Internet za djecu ( DG CONNECT).

Autorica sam više od 20 udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole, niza priručnika o uporabi digitalnih tehnologija i sigurnijem internetu, nekoliko edukativnih, multimedijskih programa za učenje matematike, online tečaja “Logo – online učenje programiranja” te niza digitalnih obrazovnih sadržaja, e-tečajeva te edukacija za učitelje, djecu, roditelje i lokalnu zajednicu.

Previše vremena provodim na internetu pa ćete me lakše pronaći online nego offline. Najbrže, elektroničkom poštom lidija.kralj at ucitelji.hr ili Twitterom @LidijaKralj

Sve napisano predstavlja moje stavove i mišljenja i ne odražava stavove institucija s kojima surađujem.

Objavljeni članci dostupni su za daljnje korištenje pod Creative Commons licencom: Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Hrvatska    (CC BY-NC-ND 3.0) uz obaveznu poveznicu na originalnu objavu.